Spelregelbewijs - ZSGOWMS

Spelregelbewijs

Met ingang van het seizoen, 2014-2015, is het halen van een spelregelbewijs voor tweedejaars B-junioren verplicht.

Het spelregelbewijs is onderdeel van het actieplan “Tegen Geweld, voor Sportiviteit”, dat vorig jaar is gestart. Uitgangspunt bij de invoering van het spelregelbewijs is dat het niet alleen gaat om het kennen van de regels, maar ook om het begrijpen en toepassen ervan. Daarnaast zorgt het voor meer inzicht in- en begrip voor beslissingen van de scheidsrechter. Dit zorgt voor een sportiever spel.

De groep 2e jaars B-junioren heeft van de KNVB een code ontvangen, waarmee zij kunnen inloggen en zich registreren op de Voetbalmasterz website.

Deze registratie is nodig om de levels en de eindtoets te kunnen maken. 

De tweedejaars B-junioren moeten de eindtoets voor 1 januari 2015 gehaald hebben.

Als spelers/speelsters het spelregelbewijs niet gehaald hebben vóór 1 januari, mogen zij in het seizoen 2015-2016 niet spelen!

Zorg dus dat je het spelregelbewijs haalt!

Ga naar de Voetbalmasterz website en kijk wat je moet doen.

Hier staat alle uitleg vermeld en uiteraard ook veel oefeningen, oefentoetsen en de eindtoets.

Door middel van deze Voetbalmasterz website heeft de KNVB gezorgd voor een goede, online leeromgeving waar B-junioren het spelregelbewijs kunnen halen. 

Kijk ook eens naar het introductie filmpje op het KNVB YouTube kanaal

Naast de Voetbalmasterz website kun je nog meer informatie vinden in de Folder Spelregelbewijs

Klik hier ook nog een overzicht van de meest gestelde vragen betreffende dit onderwerp.

De belangrijkste punten zijn:

 - B-junioren moeten eerst de 5 levels maken. Dit mag zo vaak als nodig is om met voldoende goede antwoorden verder te gaan. Na afloop van ieder level kunnen de deelnemers hun foute antwoorden bekijken en het goede antwoord op de betreffende vraag vinden

 - de eindtoets bestaat uit 20 vragen, waarvan 16 vragen juist beantwoord moeten worden

 - je hebt 3 pogingen om de eindtoets, en dus het spelregelbewijs, te halen

 - de oefentoetsen zijn een mooie gelegenheid om alvast je huidige spelregelkennis te testen.

Als een B-junior om welke reden dan ook de toets niet met voldoende goede antwoorden af kan ronden na 3 pogingen, dan bestaat nog een kans om met hulp van ZSGOWMS samen te kijken hoe alsnog het spelregelbewijs gehaald kan worden vóór het einde van het seizoen. Bijvoorbeeld door samen te kijken naar welke vragen tijdens de vijf levels fout werden beantwoord. Als je daarna klaar bent om opnieuw de eindtoets te maken, dan moet ZSGOWMS je code opnieuw activeren. 

Het halen van het spelregelbewijs is uiteindelijk natuurlijk de verantwoordelijkheid van de B-junioren zelf. Maar het is een gezamenlijke verantwoordelijkheid van verenigingen en KNVB om de spelregels en het spelregelbewijs op een effectieve manier onder de aandacht te brengen van deze doelgroep. 

Succes allemaal
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!